magdireceptek

Növényi sajtos, kesumajonézes brokkolipástétom

Nagyon finom pástétom.

Hozzávalók:

1 közepes brokkoli
1 nagyobb lilahagyma

½ bögre kesudió
1 bögre víz
1 ek. olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
himalaya só– ízlés szerint

Elkészítés:

A borkkolit rózsáira szedjük, megmossuk és megpároljuk. Eközben a kesudiómajonézt is elkészítjük: a kesudiót a vízzel, olívaolajjal, sörélesztőpehellyel, fokhagymával, citromlével és óval összeturmixoljuk. A megfőtt és kihűlt brokkolit villával összetörjük, hozzákeverünk 8-10 ek, kesudiómajonézt. A növényi sajtot lereszelve keverjük hozzá. 


Ezeket olvastad már?

„Mexikói céklasaláta”

vega_pokemontrainer4000

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...

Padlizsántorony

vega_pokemontrainer4000

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...