magdireceptek

Növényi sajtos, kesumajonézes brokkolipástétom

Nagyon finom pástétom.

Hozzávalók:

1 közepes brokkoli
1 nagyobb lilahagyma

½ bögre kesudió
1 bögre víz
1 ek. olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
2 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
himalaya só– ízlés szerint

Elkészítés:

A borkkolit rózsáira szedjük, megmossuk és megpároljuk. Eközben a kesudiómajonézt is elkészítjük: a kesudiót a vízzel, olívaolajjal, sörélesztőpehellyel, fokhagymával, citromlével és óval összeturmixoljuk. A megfőtt és kihűlt brokkolit villával összetörjük, hozzákeverünk 8-10 ek, kesudiómajonézt. A növényi sajtot lereszelve keverjük hozzá. 


Ezeket olvastad már?

Búzahússal töltött kelkáposzta

vega_pokemontrainer4000

Igazi laktató téli ételkülönlegesség! Hozzávalók:1 kg kelkáposzta1/2 kg vöröshagyma2 ek. pirospaprika4-5 gerezd fokhagyma2 kanál paradicsomlé1 ek. paprikakrém (csípős)himalaya só ízlés...

Mézes pogácsa :-)

vega_pokemontrainer4000

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam.  A...