magdireceptek

Karobos-tejszínes-almás palacsinta

A leves (és az ahhoz tálalt teljes kiőrlésű lisztből készült vendégváró kifli)  után ez a desszert készült. 

A palacsintatésztába karobot kevertem (magamnak, a többieknek kakaót:), de egyébként ugyanúgy készült, mint a hagyományos.
Közben almát hámoztam, daraboltam, és kevés fahéjjal, mézzel pároltam, a végén növényi tejszín került hozzá. Megtöltöttem a palacsintákat, beletettem egy tűzálló edénybe, majd meglocsoltam tejszínnel, egy kevés karobbal (kakaóval), és kicsit összesütöttem. 🙂 Forrón tálaltam, nem maradt sok belőle 🙂 És most megyek krumplit ültetni 🙂

Ezeket olvastad már?

Vendégbejegyzés: Mirinda szelet (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Kedvenc gyermekkori süteményemet fordította át vegánra Andi és Marika, ismét az ő receptjük következik. Marika eredeti végzettsége cukrász, így bátran...

Vega fasírt

Magdi

Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt...