magdireceptek

Almás-mézes krémes

Hozzávalók:

25 dkg liszt
8 dkg méz
4 dkg kókuszolaj
10 dkg nyírfacukor
8 dkg zabpehelyliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1 citrom héja
1 marék darált mandula
kb. 1 dl víz 

1l Vegimilk
2 csomag vaníliás puding
5 ek. nyírfacukor

1/2 kg alma

Elkészítés:

Az alapanyagokat  alaposan összedolgozzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd kétfele szedjük és lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk mindkét tésztát. Olajozott-lisztezett tepsiben mindkettőt 15 perc alatt kisütjük. A pudingot a hagyományos módon elkészítjük, az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd megpároljuk. A tésztalapokat széltében ketté vágjuk, így lesz 4 kisebb lapunk. Amikor kihűltek a tésztalapok, illetve a töltelékek, vékonyan megkenjük: tészta-vaníliás puding-tészta-alma-tészta-vaníliás puding-tészta-alma. Nekünk puding maradt ki, nem szükséges az összeset beletenni, mert nagyon megpuhítja a tésztát.

Ezeket olvastad már?

Újra itthon :)

vega_pokemontrainer4000

Egyelőre egy panorámakép, 2300 méter magasságból (Magas-Tátra),  második nap másztuk meg (az előző napos 38 km-es túránkat követően :). Holnaptól...

Zabos-citromos-mogyorós édesség

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének,...

Vacsorára tepsis krumpli lecsóval

vega_pokemontrainer4000

Az ebédről megmaradt lecsóhoz (persze kolbász már nem maradt a lecsóban:) kifőztem egy kis krumplit, majd kevés olajon tepsiben megpirítottam,...