magdireceptek

Aszalt paradicsomos zakuszka

Nagyon szeretjük a padlizsánt. És mivel rengeteg van belőle (saját), így most padlizsánt padlizsánnal eszünk Ma zakuszka készült. 
2 kaliforniai paprikát (szintén saját kertben termett:) és 2 nagyobb padlizsánt olívaolajjal kikent tepsiben jó alaposan megsütöttem. (Sütés előtt félbe vágtam a paprikákat és a padlizsánokat is)
Közben kevés vízen (szintén saját kertből szüretelt:) hagymát pároltam. 
Majd a héjából kikapart padlizsánt, a felkockázott paprikát rátettem a hagymás alapra, tettem hozzá (Lengyelországban vett:) aszalt paradicsomot, kb. 3-4 szemet, és mindezt meglocsoltam olívaolajjal, sóval fűszereztem és összebotmixereztem. Nagyon finom lett 🙂 

Ezeket olvastad már?

Kapros reteksaláta hajdinacsírával

vega_pokemontrainer4000

Kicsit meredeknek hangzik…de finom. Aki nem szereti amúgy a hajdinát, az is kóstolja meg. Vagy adjon hozzá másfajta csírát. 😀...

Forró leves a hideg téli napokra

vega_pokemontrainer4000

Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle: Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagyobb sárgarépa 1 közepes...