magdireceptek

Gombás rizzsel töltött gömbcukkini

Hozzávalók:

4 db gömbcukkini

1 bögre barna rizs

2 ek. olaj

30 dkg gomba

1 bögre pirított dió, darálva

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

só, vegeta, majoranna, kakukkfű – ill. tetszés szerint bármi

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, és kibelezzük. A belsejéből készíthetünk a későbbiekben (a magok eltávolítását követően) fasírtot. A rizst olaj nélküli edényben megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, vegetával, sóval ízesítjük és ekkor adunk hozzá 1 kanál olajat. Félpuhára főzzük, majd egy paplanba téve megvárjuk, amíg megpuhul. Egy másik edényben olaj és víz keverékén megpároljuk a meghámozott és felkockázott hagymát. Ehhez hozzáadjuk a gondosan megmosott és nagyon apróra vágott gombákat. Sózzuk, így levet fog engedni. Lefedve készre főzzük. A fűszereket a vége előtt kb. 10 perccel adjuk hozzá. Amikor elkészült, belekeverjük a rizst és még fűszerezzük, ha szükséges. Ekkor adjuk hozzá a pirított, darált diót. Beletöltjük a cukkinikbe a tölteléket és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt összepirítjuk.

Ezeket olvastad már?

Zakuszkás-szezámos csiga

Tegnap este sikerült a „számunkra tökéletes vegán flódni”-t előállítanom:)), és ha már élesztővel dolgoztam, többet futtattam fel. Megérte, ezentúl gyakran...

Mákpudingos vegán sütemény gyümölcsökkel

Pénteken kedves ismerőseink házában jártunk (úgy, hogy csak fiúk volt otthon), és a konyhát bevéve Timivel (unokatestvérük) süteménysütés közben találtunk...

Tespiben sült szójapörköltös penne

Hozzávalók: 20 dkg szójagranulátum 1 csapott ek. ízfokozó mentes vegeta 2 közepes vöröshagyma 1 kaliforniai paprika 1 kisebb paradicsom 4...