magdireceptek

Gombás rizzsel töltött gömbcukkini

Hozzávalók:

4 db gömbcukkini

1 bögre barna rizs

2 ek. olaj

30 dkg gomba

1 bögre pirított dió, darálva

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

só, vegeta, majoranna, kakukkfű – ill. tetszés szerint bármi

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, és kibelezzük. A belsejéből készíthetünk a későbbiekben (a magok eltávolítását követően) fasírtot. A rizst olaj nélküli edényben megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, vegetával, sóval ízesítjük és ekkor adunk hozzá 1 kanál olajat. Félpuhára főzzük, majd egy paplanba téve megvárjuk, amíg megpuhul. Egy másik edényben olaj és víz keverékén megpároljuk a meghámozott és felkockázott hagymát. Ehhez hozzáadjuk a gondosan megmosott és nagyon apróra vágott gombákat. Sózzuk, így levet fog engedni. Lefedve készre főzzük. A fűszereket a vége előtt kb. 10 perccel adjuk hozzá. Amikor elkészült, belekeverjük a rizst és még fűszerezzük, ha szükséges. Ekkor adjuk hozzá a pirított, darált diót. Beletöltjük a cukkinikbe a tölteléket és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt összepirítjuk.

Ezeket olvastad már?

Őszi tepsis burgonya dióval

Ezen a héten a hét elején (hétfő, kedd, szerda) szabin voltam, mert barátnőmmel főztünk, 45-50 ember részére egy „munkaértekezleten”. Természetesen...

Nektarinos-tofutúrós sütemény

Egyszerű, gyors, egészséges sütemény. Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt  3 ek. Alpro natúr joghurt20 dkg főtt köles10 dkg natúr tofu10 dkg nyírfacukor1 rúd vanília...