magdireceptek

Epres szivek

Mivel itt az eperszezon, ezért kiolvasztottam két doboz epret a mélyhűtőből, hadd fogyjon.  Időm továbbra sincsen sok (sőt…), éjjel egy kevés epres szívet készítettem.

Hozzávalók:

1 csomag Tante Fanny teljes őrlésű leveles tészta
1 kg eper
10 dkg nyírfacukor 
2 ek. útifű maghéj (=psyllium)
3 ek. Alpro epres szójajoghurt

Elkészítés:

A tésztát kicsavarjuk és páros számú szíveket szaggatunk belőle. Az epreket beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a nyírfacukrot és 5-10 perc alatt „összerottyantjuk”. Ezután kihűtjük, majd hozzákeverjük  az epres szójajoghurtot, és a psylliumot, és alaposan kevergetjüük, amíg be nem sűrűsödik. A psyllium nem csak azért jó dolog, mert besűríti az ételeket, hanem mert tele van rosttal, kiválóan méregtelenít, segíti az emésztésünket!
A szívekre 1-1 evőkanálnyi tölteléket helyezünk, majd egy újabb szívvel „becsukjuk”, oldalt villával lelapítgatjuk, majd a szívek tetejét kevés mézzel lekenjük, ez ad egy kis színt nekik. 🙂 Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 25-30 perc alatt készre sütjük. 
TIPP: használhatunk kukoricakeményítőt, vagy agar-agart is a sűrítéshez. De ha ezek híján vagyunk, akkor búzadarát is 🙂 Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük. 
A mi psylliumunk sajnos lejárt már, de mivel semmi gond nincsen vele, használom. Lehet, hogy „frissből” kisebb mennyiség is elegendő. 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán sushi

vega_pokemontrainer4000

Nem vagyunk nagy sushi rajongók, de szerettem volna Fanninak megmutatni, mi is ez…Hát, kicsipegette a rizst belőle….és azt mondta, hogy...

Fokhagymával sült padlizsánsaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon kellemes saláta, én ma csupán ezt ebédeltem vöröslencse-pástétomos pirítóssal. Hozzávalók: 2 közepes padlizsán3-4 gerezd fokhagyma 4 db paradicsom6 db...

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

vega_pokemontrainer4000

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)