magdireceptek

Variációk egy témára: spenót

Kaptunk egy nagy szatyor spenótot. Holnap spenót krémlevest készítek, ma a főételünk volt spenótos, illetve egyik vacsorára spenótos-sütőtökös-céklás-tofus kölest ettünk, remélem, ennek a receptjét is hamarosan megoszthatom:).  Ez a recept A tavasz ízei szakácskönyvben jelent meg, az alapján készítettem én is el – módosítottam rajta egy kicsit. 
Nagyon finom, annyit változtattam, hogy nem rizzsel, hanem árpával készítettem. Tehát: árpás-spenótos alagút recept következik. 🙂

Hozzávalók:


25 dkg árpa
1 ek. vegamix
1 tk. só
5 gerezd fokhagyma
25 dkg spenót fokhagymásan elkészítve
3-4 ek. liszt
1 db olajjal kikent, liszttel megszórt kisebb őzgerincforma
Elkészítés:

A dupla mennyiségű, vegamixes vízben az árpagyöngyöt kifőzzük. Ezalatt hagyományos módon elkészítjük a spenótot (kevés olajon és vízen megpároljuk a friss spenótleveleket/mirelit spenótot), majd a végén a szójatejszínbe belekeverjük a lisztet és azt beletéve, sózva és fokhagymát hozzáadva összeforraljuk még egyszer. Az árpához hozzáadjuk a lenmagpelyhez, ez fogja összehúzni. A kikent, kiszórt őzgerincformába simítsuk bele az árpát 1 cm vastagságban úgy, hogy középen legyen egy kb. 2 cm mély mélyedés, ahová a spenótot öntjük, majd vízszintes lezárásként jöhet a maradék árparéteg. Tegyük előmelegített sütőbe és 20-30 perc alatt süssük 150 fokon. Ha jól kikentük és kiszórtuk a formát, akkor egy kevés hűlés után könnyedén ki tudjuk borítani.

Ezeket olvastad már?

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege 🙂 Hozzávalók: 10 dkg ribizli– 1 csomag vaníliás pudingpor1/2 l...

Kesudiós birsalmaleves

Itt a birsalmaszezon, így ma leves készült belőle. Hozzávalók: 1 kg birsalma2 db alma10 dkg nyírfacukor/5-6 ek. méz  1,5 liter...