magdireceptek

Mesés jégkrémek vegánoknak (is)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a mi kisfiúnk, Gergő egész évben tudna jégkrémet vagy fagylaltot enni desszertként. Így viszonylag hamar kifejlesztettem egészséges jégkrémeket, amiket otthon el tudok készíteni; nem tartalmaznak cukrot, tejterméket vagy más, olyan összetevőt, aminek nem feltétlenül örülök. Azonban ezek nagyon hamar elfogynak vagy többször előfordul, hogy nem jut idő arra, hogy „pótoljam”. Így boltban vagy interneten is szoktunk vásárolni/rendelni vegán jégkrémet. És mivel az elmúlt hetekben többen kérdeztétek, milyen vegán jégrémet tudok jó szívvel ajánlani, ezért ez a poszt a kedvenc jégkrém-családunkat szeretné bemutatni.

Ezek az All in natural food jégkrémek – röviden bemutatva azokat – kókusztej alapúak, csak természetes alapanyagokat tartalmaznak, glutén-, tej-, tojás-, szója-, hozzáadott cukortól mentesek. És mindezek mellett elképesztően finomak, krémesek. 15 ízben kaphatóak (kis és nagy kiszerelésben), emellett 3 fajta, mennyei jégkrémszendvicsük is kapható. Az alábbi ízekben kóstolhatók meg jégkrémjeik:

eper: a jégkrém alapja a 42% eper, emellett kókusztejet, almakivonatot, élelmi rostot, inulint és citromsavat tartalmaz. Gergő fiúnk kedvence ez a jégkrém. Málna jégkrémük teljesen az eperjégkrém mintájára készült és az íze is éppolyan finom. Ez a jégrém férjem egyik kedvence. Feketeszeder csokoládédarabokkal nevű jégkrém a nagylányunk abszolút kedvence lett, összetételét tekintve hasonló, mint az eper vagy málna jégkrém, de ez kakaóvajjal és 100%-os étcsokoládépasztillával egészül ki.

A vanília jégkrémükben stevia és inulin található természetes édesítőszerként. A málnás sajttorta ízesítésű az én egyik kedvencem, vegán sajt oltókultúrát is tartalmaz, illetve citromlevet. Az íze tökéletes. Pisztácia jégkrémüket is én szerettem a legjobban, mondhatnám úgy is, hogy ez a dobozba zárt finomság felkerült az életem legjobb pisztáciafagyijai közé. Én ezt eszem legszívesebben a málnás sajttorta mellett. A pina colada ízű jégkrémjük igazán egyedi, 27%-a ananász, emellett kék algakivonatot tartalmaz, azzal színezik. A piemonti mogyorókrémes jégkrémet a közel 5%-os piemonti mogyoró és nyers kakaópor teszi egyedivé. A sós karamell fagyi kókuszvirágcukrot tartalmaz, illetve konjak gumival sűrítik.

A citrom sorbet összetevői nagyon egyszerűek, mégis maga a jégrém mennyei: kezeletlen citromhéj, víz, citrom, stevia. A keksz, karamell jégkrém is nagyon finom, krémes állagú, ezt a fajtát Gergő előszeretettel kéri. A capuccino jégkrémet, mivel nem fogyasztunk kávét, nem kóstoltuk, de az összetevői természetesek, ajánlom a kávét fogyasztók számára. Brownie jégkrémjük szintén steviával ízesített, természetes összetevőket tartalmaz. A mangó-maracuja ízű finomság az egyik legüdítőbb receptúra alapján készült jégkrém, amit ilyen ízben vásárolhatunk. És végül férjem nagy kedvencét ajánlom, a csokoládé jégkrémet.

Ezeken kívül 3 fajta, mennyei jégkrémszendvicset is gyárt a cég, citromkrémes, sós karamell& brownie és csokoládé&brownie ízekben. A gyerekek a piskóta részét nem ették meg, a mi nagy örömünkre, hiszen azok is nagyon finomak voltak számunkra, ugyanis az egyébként gluténmentes, mandulalisztből készített piskóták hamar olvadnak, a bennük lévő fagyik pedig krémesek, sokáig tartják magukat.

A jégrémek 120 és 380 grammosak. Mindenkinek szívből ajánljuk azokat!

A cég tulajdonosa Kiss Enikő, többszörös magyar bajnok, válogatott hétpróbázó volt, a versenysportolás mellett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát. A sportolás befejezését követően évekig tartó útkeresésbe kezdett, míg rá nem jött, hogy azzal szeretne foglalkozni, ami kiskorától kezdve a hobbija: a sütés-főzés és valami újnak a kísérletezése. 2014-ben alapította meg az ALL IN natural food-ot, amellyel így elsőként vezette be Magyarországon a paleo & vegán termékek csoportját. Kezdetben ötféle jégkrémmel léptek piacra, mára azonban több mint 70 finomságot gyártanak nap mint nap. Termékkategóriáik közé tartoznak az élőflórás kókusztejek-és kókusztejitalok 7 féle élő&aktív kultúrával, jégkrémek, sütemények, fagyasztott torták, krémdesszertek, juice-ok, csokoládé-és mogyorókrémek, csokoládék, vegán szószok, krémlevesek és saláták. Mindegyik termékük glutén, -tej, -tojás, -szója, -hozzáadott cukortól mentes és természetes növényi összetevőkből készül. A termékek nem csak táplálóak, hanem valóban ízletesek is. Keressétek fel honlapjukat vagy figyeljétek termékeiket az Interspar vagy a nagyobb bioboltokban (pl. Bijo, Mediline)

A 2-3-4. fotót az ALL IN Naturalfood csapata készítette.

Ezeket olvastad már?

Réééépatorta

Én egész évben megenném ezt a tortát, de húsvét táján szokták többen is sütni, ezért készült nálunk is, VegaKata receptje...

Vegán mézeskalács (méz nélkül :-)

Nincsen karácsony mézes sütemény nélkül. Íme, egy vegán változat.  Hozzávalók: 13 dkg árpa maláta szirup25 dkg liszt 8 dkg zabpehelyliszt4...

Goody-foody:-)

Sok háziasszonynak jelenthet gondot, hogy a család „ragadozó” férfitagjainak mit is főzzön, ami gyorsan elkészül, finom, de egészséges, pl. koleszterinmentes:-)...