magdireceptek

Édesítés datolyával

A fotót én készítettem, ezért nem a legszebb….de a lényeg látható. 
Finom reggeli csemege – cukor nélkül, datolyával édesítve.

Hozzávalók:

15 dkg barna rizs
kukoricatej
5 dkg datolya
5 dkg jumbo mazsola
1 konzerv őszibarack
1/2 citrom héja
kevés vaníliapor

Elkészítés:

A barna rizst  előbb zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd kukoricatejjel felöntve megfőzzük. A datolyákat kimagvaljuk, és kevés vízzel együtt összeturmixoljuk. Ezt hozzáöntjük a kifőtt rizshez- így természetesen édesítjük az ételünket. A citromhéj és a vanília hozzáadása után még a rizst is turmixoljuk. Hozzákeverjük a felaprított barackot.

Ezeket olvastad már?

Tahinis padlizsánkrém

vega_pokemontrainer4000

Azaz Baba ganoush, közkedvelt líbiai pástétom, nagyon zamatos, érdemes kipróbálni, hiszen így a megszokott lecsós padlizsánpástétom, vagy majonézes-füstölt padlizsános pástétom...

Tofuburger

vega_pokemontrainer4000

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...