magdireceptek

Édesítés datolyával

A fotót én készítettem, ezért nem a legszebb….de a lényeg látható. 
Finom reggeli csemege – cukor nélkül, datolyával édesítve.

Hozzávalók:

15 dkg barna rizs
kukoricatej
5 dkg datolya
5 dkg jumbo mazsola
1 konzerv őszibarack
1/2 citrom héja
kevés vaníliapor

Elkészítés:

A barna rizst  előbb zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd kukoricatejjel felöntve megfőzzük. A datolyákat kimagvaljuk, és kevés vízzel együtt összeturmixoljuk. Ezt hozzáöntjük a kifőtt rizshez- így természetesen édesítjük az ételünket. A citromhéj és a vanília hozzáadása után még a rizst is turmixoljuk. Hozzákeverjük a felaprított barackot.

Ezeket olvastad már?

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges...

Gombás-lencsés pásztorpite

Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam. Hozzávalók: 20 dkg csiperkegomba 1 konzerv lencse 2 közepes...

Lecsós babpástétom

Régen tettem fel pástétomot, ezért gyorsan lefotóztuk az éppen aktuálisat. 🙂 A héten ettünk már kukoricapástétomot, múlt héten élesztőpástétom és...