magdireceptek

Zellerpástétom

Gyors, faradt esti kep 🙂

Egyik mindenünk a zeller :). Ezért régóta tervezem, hogy pástétomot készítek majd belőle, ma volt időm is rá (maradt tegnapról ebédünk, így ez az idő szabadult fel:), ill. zeller is van bőven – még saját:). Olívaolajjal kikent tepsiben megsütöttem két közepes méretű, kockákra vágott zellert. Amíg sült a zeller, vízen megpároltam egy közepes, apróra vágott lilahagymát. A zellert összebotmixereztem, ezután beletettem a -vízzel együtt – a hagymát, sóval ízesítettem. Tettem bele kb. 1 tk. mustárt (szerintem nagyon megy hozzá:), 1 púpos ek. kókuszolajat, ízlés szerint petrezselyemzöldet, és egy nagyon kevés sörélesztőpelyhet. Ízletes, krémes, egészséges pástétom lett. 

Ezeket olvastad már?

Egy kis szünet…

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....

Tavaszi saláta

Hozzávalók: 2 fej saláta4-5 szem retek1 konzerv doboz kukoricafekete olívabogyó – ízlés szerint1 szelet tk. kenyér6 ek. olívaolaj6 ek. víz3...

Medvehagymás-tofus vegán ravioli

Hozzávalók 20 dkg finomliszt 20 dkg  teljes kiőrlésű durumliszt 1 ek. lenmagpehely 1 tk. só annyi víz apránként adagolva, hogy...