magdireceptek

Kapros-amarántos bundában rántott patisszon, zöldséges rizzsel és dióval pirított céklával

Rendkívül egyszerű, 15-20 perc alatt elkészülő ebédről van szó 🙂 A rántott dolgok serpenyőben sütve nehezek és egészségtelenek: az olajban sütés (v.olaj hevítése) a leginkább rákkeltő főzési technika, azonban sütőben, nagyon kevés olajjal kikent tepsiben sütve sokkal könnyebb, nem járja át az olaj, ropogós, finom és egészséges. A rizst hagyományosan készítettem: 2 bögre vízben feltettem főni egy bögre idei friss borsót és répát, köménnyel, sóval ízesítettem. Amikor forrt, mivel zsengék a zöldségek, rögtön 1 bögre rizst öntöttem hozzá, ill. olajat is tettem bele, és együtt főztem addig, amíg meg nem puhult a rizs. Eközben a patisszont lehámoztam, félbevágtam,kivájtam a belsejét, és „felkarikáztam”, és vegán panírt készítettem, annyi csavarral, hogy a lisztes keverékbe tettem kaprot, sót, a morzsába pedig amarántmagot. Nagyon pikáns lett 🙂 Majd egy tepsit kiolajoztam, és ebbe tettem bele a panírozott patisszon szeleteket, és nagyon forró sütőben egyszer átfordítva azokat aranybarnára sütöttem. Eközben elkészült a pirított cékla is: a céklákat meghámoztam, majd hasábokra vágtam, és olívaolajjal kikent tepsibe tettem, köménnyel, sóval megszórva összesütöttem, az utolsó 5 percben raktam hozzá a megtört, feldarabolt diót. (3 kisebb cékla, 3 dió az adag:) 

Ezeket olvastad már?

Grillezett cukkinitornyok

Sajnos nem sikerült mutatós fotót készíteni az ételből,ami egyébként nagyon finom, egészséges, és egyszerűen elkészíthető ennivaló. 🙂  Hozzávalók: 1 cukkini25...

Rántott „Robi szelet” :-)

Tegnap jártunk a Vegetárnál és -más dolgok vásárlása után – ezt kaptuk, kóstolóba.Magyarországon a Vegetár Kft. forgalmazza, egyébként cseh gyártmány:...