magdireceptek

Almás-fahéjas koszorú

Igazi téli csemege…így, „tavasszal” 😀

Hozzávalók:

1 bögre citrom-lime-os Alpro szójajoghurt
1 bögre liszt
1 bögre eritrit
1 bögre reszelt alma
1/3 bögre hidegen sajtolt olaj
1 csomag sütőpor
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 kanál lenmagpehely

Elkészítés:

Az almát lereszeljük (kis lyukú reszelőn), majd kicsavarjuk. Belereszeljük a citromhéjat, ízesítjük fahéjjal, hozzáadjuk az olajat. A lenmagpelyhet beáztatjuk a citromlébe, és amikor „megszívta magát”, hozzáadjuk az almás keverékhez.  Ehhez keverjük a lisztet, eritritet, sütőport és keverést követően olajozott-lisztezett formába téve 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Póréhagymás kínai kel saláta

Nagyon egyszerű, finom, egészséges, olcsó saláta 🙂 Hozzávalók: 1 szál póréhagyma1/2 kínai kel15 dkg olajbogyó15 dkg natúr tofu4-5 ek. extra...

Tespiben sült szójapörköltös penne

Hozzávalók: 20 dkg szójagranulátum 1 csapott ek. ízfokozó mentes vegeta 2 közepes vöröshagyma 1 kaliforniai paprika 1 kisebb paradicsom 4...

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂  Hozzávalók: 10...