Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Paradicsomos-„tejszínes” cukkinis tészta

Elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, hogy Fanni, ha mondom neki, hogy megyünk ebédelni, ezt mondja: Tészta? Krumpli? Rizs? 🙂 Így ezeket az alapanyagokat kell úgy variálnom, hogy minden más is belekerüljön. 🙂 A paradicsomos dolgokat nagyon szereti, de a cukkinit mostanában annyira nem (régen nagyon ette…). Így most ebbe rejtettem bele.

Tovább olvasom »

Vegán biscotti

Hmmmm, ehhez csak ennyit fűznék hozzá… 🙂Régebben készült még, csak most van időm feltölteni. Hozzávalók:1 csésze finomliszt0,5 csésze zabpehelyliszt1,5 csésze mandulaliszt1,5 bögre mandula1 ek. foszfátmentes sütőpor1,5 csésze nyírfacukor3/4 csésze reszelt alma2 ek. olajElkészítés: Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat gyúrjuk össze, majd hozzáadjuk a félbe/harmadba vágott mandulákat is. Amennyiben

Tovább olvasom »

Vegán ribizlis muffin

Régen volt muffin recept, most következik egy. Eddig bírták a ribizlik a mélyhűtőben 🙂 A recept Steiner Kristóf klasszikusa nyomán született. Hozzávalók: 2 csésze finomliszt1 zacskó foszfátmentes sütőpor1 csésze nyírfacukor1/2 csésze olaj1/2 csésze növényi tej/víz 1/2 csésze ribizli1/2 csésze dió Elkészítés: Száraz, majd nedves alapanyagokat összekeverjük, beleszemezzük a ribizlit, hozzáadjuk a

Tovább olvasom »

Spenótos minikuglófok

A spenót, burgonya és a növényi sajt olyan triász, ami bármikor érkezhet Fanninak. Ünnepnapokon mindezt együtt kapja 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg spenót6 szem nagyobb burgonya20 dkg mozarellás növényi sajt1 ek. lenmagpehely1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagymahimalaya só – ízlés szerint2 ek. olívaolaj  Elkészítés: A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Olaj és víz

Tovább olvasom »

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla. Hozzávalók: 4-5 ek. kókuszzsír2 ek. bio levespor-és ételízesítő2 ek. sörélesztőpehelyfriss rozmaring- ízlés szerint1 ek. fokhagymagranulátum1 kg burgonyaElkészítés: A burgonyát megmossuk, hámozzuk, majd kókuszsírral megkent és vízzel meglocsolt tepsibe tesszük, ahol fólia alatt 200 fokon  20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ízesítjük a

Tovább olvasom »

Vöröslencse krémleves

Ilyen időben nincsen jobb egy meleg levesnél. Ami ráadásul hipp-hopp elkészül, finom és egészséges.  Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse 1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 közepes burgonya1 zöldségleves kockavíz2 dl rizsdresszing2 ek. kókuszzsír  Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és a kókuszzsír és víz keverékén megpároljuk. Rátesszük a vöröslencsét, a meghámozott, felkockázott krumplit. Ízesítjük,

Tovább olvasom »

Zabtej

Itt a rossz idő, Fanni ilyenkor örömmel kortyolgatja a nap bármely időszakában a különböző növényi tejeket.  Hozzávalók: 10 dkg zabpehely1,2 l víz Elkészítés: A vizet felforraljuk, majd beletesszük a zabot és kb. 1-1,5 órát állni hagyjuk. Összeturmixoljuk, majd átszűrjük. TIPP: készítsünk belőle tetszőleges gyümölcs hozzáadásával gyümölcsturmixot. 🙂

Tovább olvasom »

Mandulalisztes keksz

Ez a keksz nem is keksz, mert finom puha, „habos” és tulajdonképp olyan, mintha marcipánt csemegéznénk. Nagyszerű. Ma kb. 5 perc szabadidőm volt, ennyi elég az összeállításához. A sütés közben pedig már végezhetjük a dolgainkat. 🙂  Hozzávalók: 2 bögre mandulaliszt 1 bögre kókusz kb. 4 ek. kókuszzsír  10 dkg eritritol

Tovább olvasom »

Szedres-vaníliás csőben sült palacsinta

Nagy palacsintarajongók vagyunk, férjem legkevésbé, de mi, lányok, akár mindennap tudnánk enni palacsintát ilyen vagy olyan formában.  Hozzávalók: A palacsintához: 10 dkg teljes őrlésű liszt15 dkg finomliszt2 dl l növényi tej 5 dl buborékos ásványvíz6 ek. olaj  A szószhoz: 4 csomag vaníliás pudingpor1,5 l növényi tej 10 dkg eritritol —2 ek. olaj

Tovább olvasom »