magdireceptek

Zellerkrémmel töltött burgonya

Egyik ismerősünktől tanultuk a receptet, némi változtatás után így néz ki a recept:

Hozzávalók:

8 db főtt krumpli
3 db nagyobb zeller
2-3 dl szójatej, natúr
himalaya só – ízlés szerin
3-4 tk. szárított snidling
Elkészítés: 

A krumplit megfőzzük, majd a belsejét kivájjuk. A zellert megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és enyhén sózott szójatejben megfőzzük. Az egészet leturmixoljuk és ízlés szerint még ételízesítőval ízesítjük, hozzákeverjük a snidlinget a reszelt sajtot és a sörélesztőpelyhet. A kapott krémmel töltjük meg a burgonyát. Tetejét megszórjuk szezámmaggal és olajozott tepsibe téve kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Növényi tejfölös cukkiniragu

Nem túl fotogén, de nagyon finom és laktató, olcsó egytálétel. Hozzávalók: 1 nagy cukkini3 kápia paprika vagy piros színű tv,...

Zabos-citromos-mogyorós édesség

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének,...