magdireceptek

Spenótos” rakott krumpli”

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 kg spenót (friss)
1 + 1 doboz rizsdresszing
20 dkg olvadós Violife sajt
4-5 ek. morzsa
2 ek. olívaolaj 
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 ek liszt
himalaya só, ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, majd vékonyan felkarikázzuk.  Egy tepsit kiolajozunk és belerakjuk a felkarikázott burgonya felét. Majd elkészítjük a spenótot: olaj nélküli lábosban megpirítjuk a lisztet, egy másik lábasban megpároljuk – vízen – a hagymát és összekeverjük a liszttel, majd ráhelyezzük a megmosott, lecsepegtetett spenótot, ill. a rizsdresszinget. sózzuk, illetve egy kevés vizet öntünk hozzá. Fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. Ráhalmozzuk a burgonyára, majd az egészet beborítjuk a felszeletelt burgonya másik felével, meglocsoljuk a dresszinggel és megszórjuk a növényi sajttal. 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.  

Ezeket olvastad már?

Lecsó, újragondolva

Tavaly nyáron nagyon sok lecsót tettünk el télire, házilag termelt hagymából és paprikából, üstben készítve, és tartósítószermentesen remekül elállnak. Viszont...

Gyors bbq szószos tofu

Nem volt kedvem a tofut bepanírozni, és kirántani, azonban maradt estére salátánk és zöldséges rizsünk (a cukkinifasírt már majdnem elfogyott),...

Kókuszolajos sütőtök krémleves

Sokféleképp készülhet ez a finom leves, nekünk ez a kedvenc ízkombinációnk.  Hozzávalók: 80 dkg sütőtök2 közepes burgonya2 ek. kókuszolaj 1 fej...