magdireceptek

Vegan „turos taska”

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 dkg kókuszzsír
2,5 dkg élesztő
2 dl rizstej
3 ek. eritritol
1 ek. barna nádcukor
1 mk. só

15 dkg köles
5 dl rizstej
1 marék mazsola
kb. 10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve

Elkészítés:

A lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, a barna cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, még édesítjük eritritollal és dagasztást követően 30 perc alatt duplára kelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a kölestúrót: megfőzzük a kölest, majd édesítjük, ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. 
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ujjnyi vastagságúra), kockákat vágunk belőle, megtöltjük kölestúróval, behajtjuk és lisztezett, olajozott tepsiben 180 fokon kb .30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Alpro ajándékcsomag

Még karácsony előtt egy hatalmas ajándékcsomagot kaptunk az Alpro-tól. Nagyon szeretjük a termékeiket, Fanni is nagy fogyasztó. A kedvencünk a...