magdireceptek

Vegan „turos taska”

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 dkg kókuszzsír
2,5 dkg élesztő
2 dl rizstej
3 ek. eritritol
1 ek. barna nádcukor
1 mk. só

15 dkg köles
5 dl rizstej
1 marék mazsola
kb. 10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve

Elkészítés:

A lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, a barna cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, még édesítjük eritritollal és dagasztást követően 30 perc alatt duplára kelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a kölestúrót: megfőzzük a kölest, majd édesítjük, ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. 
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ujjnyi vastagságúra), kockákat vágunk belőle, megtöltjük kölestúróval, behajtjuk és lisztezett, olajozott tepsiben 180 fokon kb .30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Elindult a káposztasavanyítás…:)

Ma délután, amikor hazaérkeztünk, nekiláttunk eltenni egy zsák káposztát. 🙂 Még így is maradt főzeléknek, töltött káposztának és egyébnek. De...

Tavaszi saláta

Hozzávalók: 2 fej saláta4-5 szem retek1 konzerv doboz kukoricafekete olívabogyó – ízlés szerint1 szelet tk. kenyér6 ek. olívaolaj6 ek. víz3...

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...