magdireceptek

Vegán, cukormentes almás-birsalmás pite-torta

Ismét egy édesség receptjét hoztam, talán karácsony előtt hasznos lehet.

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 dl olvasztott kókuszzsír 
10 dkg eritrit
kb. 1-2 dl víz

1 kg alma
1/2 kg birsalma
10 dkg eritrit
1 bio citrom héja
1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
1 ek. morzsa

Elkészítés:

A liszteket és az eritritet összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük a kókuszzsírt és beleöntjük. Majd

annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: az almákat meghámozzuk és megpároljuk. Egy olajozott, lisztezett pite formájú tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre 1 ek. morzsát szórunk rá és erre rákenjük az almás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Vízzel hígított lekvárral kenjük meg, ez szép színt ad neki (tojássárga helyett), és még csillogó lesz. Megszórjuk eritrittel. Közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂 Hozzávalók: 20 dkg zabpehely2 dl...

Fanni 3 hónapos

Kislányunk egyre többet mosolyog, kacag és gügyög. Jó látni ezt a fejlődést 🙂 A hasa kevésbé fáj – köszönöm a...

Medvehagymás kölesvaj

Tegnap az egészségnapon A tavasz ízei árusításakor kis kóstolóval kedveskedtünk a vevőknek. Ezt a kölesvajat Nagy Zsuzsa készítette, a könyvbeli...