Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Aszalt paradicsomos tofukrémmel töltött vegán palacsinta

A krémleves után érdekes főételként is megállja a helyét, de reggelire vagy vacsorára is fogyasztható. Hozzávalók a palacsintához: 30 dkg finomliszt só 30 dkg zabliszt fél cs. sütőpor fél citrom leve kb 5 dl rizstej 0,5 dl étolaj ízlés szerint a tésztába: kapor, metélőhagyma, fokhagymapor, vegeta A „töltelékül” szolgáló pástétomhoz:

Tovább olvasom »

Sárgaborsó kremleves

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy krémleves készült ebből az alapanyagból, utána salátával, és mandulás paprikakrémmel töltött palacsintát ettünk-ennek a receptje is hamarosan következik. Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó 2 közepes burgonya 1 fej vöröshagyma 4 gerezd

Tovább olvasom »

Karácsonyi csokis muffin

Kóstoltátok már a csupa-csoki karácsonyi muffint? 5 perc az elkészítési ideje, szóval megéri kipróbálni, ha még szükség van édességre, ne halogassátok elkészíteni. A recept Kristóf receptje. Hozzávalók: 2 csésze liszt (ebből nekem 1 csésze zabliszt) 1 zacskó sütőpor 1 csésze barnacukor 0,25 dl olaj 1 csésze Alpro csokis szójatej (bármilyen

Tovább olvasom »

Kakukkfüves gombakrémleves

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki készült elsősorban. Hozzávalók: 0,5 kg gomba 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2-3 szem burgonya 1 leveskocka só, kakukkfű – ízlés szerint 2 ek. olaj 3 dl növényi (dr.Oetker)

Tovább olvasom »

Vegán „sajttorta”

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀 Hozzávalók: A vegán csokis brownie -piskótához: 1 csésze liszt 1/2 csésze barnacukor (vagy bármilyen más cukor) 0,5 tasak sütőpor 1 csipet szódabikarbóna 0,5 csésze holland kakaó 0,5 tábla étcsokoládé 5 ek. kókuszolaj langyos víz A krémhez: 30

Tovább olvasom »

Mentás vöröslencse krémleves

Hozzávalók: 270 g vöröslencse 1 leveskocka 1 nagy fej vöröshagyma 3-4 ek. olaj 1 ek. liszt 2 ek. menta 1 kis konzerv paradicsompüré Elkészítés: A vöröslencsét megmossuk és egy főzőedénybe tesszük a leveskockával, sóval, a feldarabolt vöröshagymával, amit bő vízzel felöntünk és elkezdjük főzni. Egy másik edényben rántást készítünk. Az

Tovább olvasom »

Fald fel falafel-szendvics

Szerintem a falafelt mindenki ismeri és sokan szeretik is. Ez egy csicseriből készült fasírtgolyócska, melyet ehetünk rizs, krumpli mellé is, de akár tehetünk paradicsomos szószba amolyan húsgombócként, vagy készíthetünk belőle falafel szendvicset is. Én most aszalt paradicsommal, sült paprikával és humusszal turbóztam. Kislányunk szerint mennyei volt, bár ő csak a

Tovább olvasom »

Humusz-másképp

Bemutattam már céklás, spenótos és natúr humusz is. Most egy főzött verzióját írom le nektek, amely csicseriborsó lisztből készült. Hozzávalók: 15 dkg csicseriborsó liszt kb 4 dl víz 1 csokor friss koriander Só 4 ek. tahini (szezámkrém) Elkészítés: A csicserilisztet sűrűre főzzük, majd ízesítjük szezámkrémmel, sóval, friss, összevágott korianderrel. Lehet

Tovább olvasom »

Szupergyors vegán mandulakeksz

Igazi téli csemege, ha már unjuk a mézeskalácsot. Ráadásul gluténmentes is, mivel a mandulalisztet nagyon szeretem, ezzel készítettem. Hozzávalók: 2 csésze mandulaliszt 1/2 tk. szódabikarbóna 1/4 tk. só 120 gr mandula/kesudió/dióvaj 2 ek. kókuszzsír 1/2 cs barnacukor 2 ek. méz 4 ek. vaníliás mandulatej — 20 dkg héj nélküli mandula

Tovább olvasom »