magdireceptek

Vegán „sajttorta”

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀

Hozzávalók:

A vegán csokis brownie -piskótához:

1 csésze liszt

1/2 csésze barnacukor (vagy bármilyen más cukor)

0,5 tasak sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

0,5 csésze holland kakaó

0,5 tábla étcsokoládé

5 ek. kókuszolaj

langyos víz

A krémhez:

30 dkg kesudió, este beáztatva

1 citrom leve

15 dkg olvasztott kókuszolaj

5 csomag vaníliás cukor

5 ek. cukor

2 dl Hulala tejszín felverve

Elkészítés:

A tésztát készítjük el először: a száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, és annyi langyos vízzel hígítjuk, hogy puding állagú tésztát kapjunk. 180 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. Most tortaformát sütöttem, és miután kihűlt, kettévágtam.

A krémhez előző este beáztatjuk a kesudiót. Másnap aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk a kesudiót. Amennyibne botmixerünk van, a megolvasztott kókuszolajjal, citrom levével együtt turmixoljuk össze. A Hulala tejszínt felvetjük és óvatosan hozzákeverjük. A krém egyharmadát külön vesszük és ízlés szerint holland kakaót, ill. egy tábla csokit olvasztunk hozzá, összekeverjük. A krém 2/3-ad részét pedig meghagyjuk fehérnek. Tetszés szerint rétegezzük.

Ezeket olvastad már?

Mandulás patkó

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg mandula8 dkg kókuszzsír1 csipet só15 dkg aranybarna nádcukor1 tk. foszfátmentes sütőpor —6 evőkanál...

Díjat kaptam…

Két díjat is kaptam, csak nem volt időm feltenni. Íme, az első, amelyet Judittól kaptam. Köszönöm!Akiknek most továbbadom – egyelőre:...