magdireceptek

Vegán „sajttorta”

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀

Hozzávalók:

A vegán csokis brownie -piskótához:

1 csésze liszt

1/2 csésze barnacukor (vagy bármilyen más cukor)

0,5 tasak sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

0,5 csésze holland kakaó

0,5 tábla étcsokoládé

5 ek. kókuszolaj

langyos víz

A krémhez:

30 dkg kesudió, este beáztatva

1 citrom leve

15 dkg olvasztott kókuszolaj

5 csomag vaníliás cukor

5 ek. cukor

2 dl Hulala tejszín felverve

Elkészítés:

A tésztát készítjük el először: a száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, és annyi langyos vízzel hígítjuk, hogy puding állagú tésztát kapjunk. 180 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. Most tortaformát sütöttem, és miután kihűlt, kettévágtam.

A krémhez előző este beáztatjuk a kesudiót. Másnap aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk a kesudiót. Amennyibne botmixerünk van, a megolvasztott kókuszolajjal, citrom levével együtt turmixoljuk össze. A Hulala tejszínt felvetjük és óvatosan hozzákeverjük. A krém egyharmadát külön vesszük és ízlés szerint holland kakaót, ill. egy tábla csokit olvasztunk hozzá, összekeverjük. A krém 2/3-ad részét pedig meghagyjuk fehérnek. Tetszés szerint rétegezzük.

Ezeket olvastad már?

Fél év…

vega_pokemontrainer4000

Drága kislányunk féléves lesz, éppen egy hét múlva. Gyorsan elment ez az idő, de rengeteg minden történt, sűrű és azért...

Tepsis krumpli – egy kis csavarral

Magdi

Férjem nagyon szereti a tepsiben sült krumplit, ha kedveskedni szeretnék neki valamilyen étellel, akkor azt nyugodtan készíthetek. Ez e tepsis...

Vegán gombás-zöldséges vadas

vega_pokemontrainer4000

Gyermekkorom kedvenc étele…most is nagyon-nagyon szeretem. Valaki zsemlegombóccal eszi, mi azt annyira nem szeretjük, így tönköly vagy durum tésztával szoktuk...