magdireceptek

Mentás vöröslencse krémleves

Hozzávalók:

270 g vöröslencse

1 leveskocka

1 nagy fej vöröshagyma

3-4 ek. olaj

1 ek. liszt

2 ek. menta

1 kis konzerv paradicsompüré

Elkészítés:

A vöröslencsét megmossuk és egy főzőedénybe tesszük a leveskockával, sóval, a feldarabolt vöröshagymával, amit bő vízzel felöntünk és elkezdjük főzni. Egy másik edényben rántást készítünk. Az olajon a lisztet pirítani kezdjük, majd hozzákeverjük a mentát, amivel csak egy-két kavarásnyi ideig pirítjuk, végül lehúzzuk a tűzről és egy kis konzervnyi paradicsompürét keverünk hozzá. Ha a levesünk megfőtt, akkor hozzáöntjük szitán keresztül a rántást és ha szükséges még teszünk bele sót vagy vizet és összeturmixoljuk az egészet.

Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerrel, és pirított mandula-mogyoródarabokkal.

Ezeket olvastad már?

Fokhagymás-szezámmagos-tofus sült répa

vega_pokemontrainer4000

A világ egyik legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb körete. Érdemes elkészíteni.  Hozzávalók (2 fő részére): 4 db közepes sárgarépa15 dkg szezámmag 15...

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla. Hozzávalók: 4-5 ek. kókuszzsír2 ek. bio levespor-és ételízesítő2 ek. sörélesztőpehelyfriss rozmaring- ízlés szerint1...