magdireceptek

Kakukkfüves gombakrémleves

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki készült elsősorban.

Hozzávalók:

0,5 kg gomba

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2-3 szem burgonya

1 leveskocka

só, kakukkfű – ízlés szerint

2 ek. olaj

3 dl növényi (dr.Oetker) tejföl

Elkészítés:

A kétféle hagymát pucolást követően olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombákat, krumplit, egy kis pirítást követően kevés vízzel felengedjük és fűszerezzük. Puhulásig főzzük, majd hozzákeverjük a tejfölt és összebotmixerezzük. Ekkor felengedjük annyi vízzel, amennyit jónak látunk (mi nem szeretjük, ha túl sűrű, de azért jó, ha krémes). Megszórhatjuk növényi sajttal vagy tálalhatunk hozzá pirítóst, pirított magvakkal is megszórhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...