magdireceptek

Almás, mandulatejes polenta

Tegnap a nagymarosi főzőkörön készítettük ezt az ételt a főzőkör vendégei számára.

Hozzávalók:

75 dkg kukoricadara
2-3 ek. Alpro szójajoghurt
2 citrom reszelt héja
1 tk. só
3 ek. kukorica keményítő
5-6 ek. tejpor
1/2 rúd vaniliarúd
15 dkg mandula
15 szem magozott datolya
 kb. 2 kg alma
1-2 ek. nyírfacukor/méz
Elkészítés:
A kukoricadarát azonos mennyiségű vízben elkeverjük. Kétszeres mennyiségű vizet teszünk a főzőedénybe. Ha már forr a víz, belekeverjük a vízben elkevert kukoricadarát, sót, citromhéjat és folytonos keverés mellett főzzük, olyan keményre, hogy már nehéz legyen a fakanállal átmozgatni. A tűzről levéve belekeverjük az alábbi öntetet: mandula, datolya, tejpor, vanília és annyi víz, hogy a turmixot ne terheljük túl és egy kis szójajoghurt.
A massza egyik felét a tepsibe terítjük, 1 kg reszelt almával (levétől kinyomkodva), egy kis darált dióval megszórjuk, majd ráterítjük a maradék masszát. A tetejét vékony almaszeletekkel borítjuk be, amit egy kevés gyümölcscukorral hintünk meg. Hidegen szeleteljük.

Ezeket olvastad már?

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

vega_pokemontrainer4000

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...

Mandulatej

vega_pokemontrainer4000

Egy kis karobbal Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1...