magdireceptek

Mézes almás pite (vegán)

Ez a piterecept úgy alakult, hogy elfogyott itthon a nyírfacukor (nov. 1-én), mézünk pedig volt itthon, így azzal pótoltam.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ek. foszfátmentes sütőpor
0,75 dl extra szűz olívaolaj
5 dkg nyírfacukor
5 dkg méz
kb. 1,5 dl víz 

1 kg alma
2 tk. szegfűszeg

2 marék dió

Elkészítés:

A lisztet,  a nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük az olajat, mézet és beleöntjük. Majd vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük a tölteléket: 1 kg almát meghámozunk, lereszelünk. Szegfűszeggel elkeverjük és megpároljuk.  Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk és belesimítjuk a tészta felét, erre rátesszük a kihűlt almás  tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Olajjal lekenjük és reszelt dióval megszórjuk. Közepes lángon (160-170 fok), kb. 30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Nyári receptes ízelítő

vega_pokemontrainer4000

Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is...

Vegán áfonyás muffin

Magdi

Hozzávalók: 30 dkg tönkölybúza liszt (lehet 15-15 dkg tönkölybúza/teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt) 12 dkg barna cukor/nyírfacukor/gyümölcscukor 2 ek. foszfátmentes sütőpor...

Karfiolleves

vega_pokemontrainer4000

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves – ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a...