magdireceptek

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
2 dl víz
1/2 csokor medvehagyma, alaposan felaprítva 
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz

kömény
olívaolaj

Elkészítés:

A sós vizet felforraljuk, beletesszük a zabpelyhet. Sózzuk és addig főzzük, amíg teljesen meg nem fő, és jól fel nem veszi a vizet. Jól formázható anyag lesz. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát. A lenmagpelyhet vízbe áztatjuk, és ezt is hozzáöntjük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, enyhén meglocsoljuk olajjal és nagy lángon, egyszer megfordítva kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Befőzés, betegség, borsmenta

vega_pokemontrainer4000

Régen írtam a blogra, ennek több oka van. Egyrészt férjem vasárnap este négy napos munkaútra indult, így nem is nagyon...

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

vega_pokemontrainer4000

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit...

Paradicsom aszalás

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük az aszalt paradicsomot. 🙂Tegnap aszaltam is egy adagot (lassan elfogy az előző üveg). Kb. 1 kg paradicsomot megmostam,...