magdireceptek

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
2 dl víz
1/2 csokor medvehagyma, alaposan felaprítva 
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz

kömény
olívaolaj

Elkészítés:

A sós vizet felforraljuk, beletesszük a zabpelyhet. Sózzuk és addig főzzük, amíg teljesen meg nem fő, és jól fel nem veszi a vizet. Jól formázható anyag lesz. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát. A lenmagpelyhet vízbe áztatjuk, és ezt is hozzáöntjük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, enyhén meglocsoljuk olajjal és nagy lángon, egyszer megfordítva kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos, kesumajonézes brokkolipástétom

Nagyon finom pástétom. Hozzávalók: 1 közepes brokkoli1 nagyobb lilahagyma—½ bögre kesudió1 bögre víz1 ek. olívaolaj1 ek. sörélesztőpehely2 gerezd fokhagyma½ citrom...

Gyümölcsös köleskoch

Ez volt a tegnapi és mai reggelink is. Hozzávalók: 1 csésze köles3 csésze kukoricatej 2 ek. nyírfacukor25 dkg meggy15 dkg...

Újhagymás muffin (vegán)

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...