magdireceptek

Kókuszos keksz (vegán)

Megint készítettem egy tepsi női szeszélyt, a szombati vendégeink számára, és kimaradt egy kevés tészta, amelyet kókusszal és Alpro növényi édes szójajoghurttal, ill. mazsolával tuningoltam; és kekszként kisütöttem. Nagyon finom csemege lett.:-)

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 ek. foszfátmentes sütőpor
0,5 dl extra szűz olívaolaj / napraforgó olaj
5 dkg nyírfacukor
kb. 0,5 dl víz
10 dkg kókusz
8 dkg mazsola
5 dkg dió
1 citrom héja
Elkészítés:
Az hozzávalókat összevegyítve tésztát gyúrunk. (Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, ezekhez adjuk a nedveseket (víz, joghurt, olaj), majd a mazsola és a felvágott dió következik. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk, közepükbe diót teszünk és sütőpapírral bélelt tepsiben 150 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás-tofus vegán ravioli

Hozzávalók 20 dkg finomliszt 20 dkg  teljes kiőrlésű durumliszt 1 ek. lenmagpehely 1 tk. só annyi víz apránként adagolva, hogy...

Zöldséges köles-zabfasírt

Hozzávalók: 15 dkg köles (hántolt) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. zabpehelyliszt 1 tk só 2 kk majoranna 2 ek étolaj 3 ek. lenmagpehely, 3 ek vízzel összekeverve 1 szelet tk. kenyér...

Füstölt tofus görögsaláta

Egy kis saláta senkinek sem árt 🙂 Valamelyik nap készült a héten, mivel volt itthon fekete olajbogyó, uborka, paradicsom, paprika,...