magdireceptek

Szezámos rántott tofukockák

Mai nap kedves barátaink vannak nálunk, nekik (is) készült  petrezselymes krumpli, fokhagymás uborkasaláta és  szezámos bundában sült tofukockák, amihez babonéz is készült (babonézről itt írtam). 
A vegán panírról már itt  írtam, most csak a kép kedvéért kerül fel, ill. azért, mert eddig a tofut nagyobb szeletekben rántottam, most kisebb kockákra daraboltam, szerintünk így finomabb: jobban átjárja a panír íze (tettem bele sót, ill. sült csirke fűszerkeveréket):), gyorsabban is megsül, nem szárad ki stb.

Az uborkasalátához legyalultam az uborkákat, majd olívaolajat elkevertem kevés vízzel, citromlével, sóval, mézzel, és sok-sok fokhagymával. Frissen, evés előtt öntöttük rá az öntetet. 

Ezeket olvastad már?

Őszi reform kókuszgolyó

Ma valahogy kókuszgolyóhoz volt kedvem 🙂 (Hétvégén ettünk nővéreméknél, és eszembe jutott akkor, mennyire is szeretjük:). Így kibontottam egy teljes...

Kapros kukoricapástétom

Valamelyik nap bevásároltam kukoricakonzervből, mert hirtelen rámtört, hogy mennyire szeretem és hiányzik (és  épp most volt leárazva is, szóval ez...

Kapros reteksaláta hajdinacsírával

Kicsit meredeknek hangzik…de finom. Aki nem szereti amúgy a hajdinát, az is kóstolja meg. Vagy adjon hozzá másfajta csírát. 😀...