Ma friss zöldségekből karalábéleves készült. Kis vízen feltettem párolódni répát, fehérrépát, krumplit, karalábét, zellert, hagymát (egészben, a legalsó héját rajtahagyva, ez adja a szép színét a levesnek), fokhagymát (szintén egészben, 4-5 gerezddel). Amikor majdnem puha volt minden, tettem bele egy kevés olajat, pirospaprikát, növényi tejszínt, sót. Felengedtem vízzel, és a végén szórtam bele petrezselyem-és zellerzöldet. A leves mellé friss kiflit sütöttem, a fiúk szeretik a levest kenyérrel enni, gondoltam, egy kicsit ünnepibbé teszem a kiflivel 🙂 Utána cukor nélküli karobos (valakinek kakaós)-almás-tejszínes palacsinta készült – ld. később 🙂
Újhagymás muffin (vegán)
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...