magdireceptek

Lencsekenyér

Hozzávalók:

30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva,

10 dkg zabpehely

6 ek. napraforgómag / tökmag

3 ek. utifűmaghéj,

1-2 kanál almaecet,

1 kk szódabikarbóna,

1 kk só.

320 ml víz

Elkészítés:

A lencsét leszűrjük és a megadott víz felével aprítógépben pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tetszőlegesen egy vagy két kenyeret formázunk. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Teljesen kihűtve vágjuk fel és mindenképpen hűtőben tároljuk.

Ezeket olvastad már?

Forró leves hideg tavaszi napokra

vega_pokemontrainer4000

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára,...

Tortilla vegán sajtos mártogatóssal

vega_pokemontrainer4000

Ez a recept is a heti főzőkörünkön került bemutatásra, legalábbis a mártogatós része. Hozzávalók – a tortillához: 2,5 dl liszt...