magdireceptek

Lencsekenyér

Hozzávalók:

30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva,

10 dkg zabpehely

6 ek. napraforgómag / tökmag

3 ek. utifűmaghéj,

1-2 kanál almaecet,

1 kk szódabikarbóna,

1 kk só.

320 ml víz

Elkészítés:

A lencsét leszűrjük és a megadott víz felével aprítógépben pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tetszőlegesen egy vagy két kenyeret formázunk. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Teljesen kihűtve vágjuk fel és mindenképpen hűtőben tároljuk.

Ezeket olvastad már?

Gyros vegetáriánus módra

Nagyon egyszerűen készíthetünk otthon vegetáriánus gyros-os pitát a Goody-foody gyros-kebab felhasználásával. Nem is írok receptet, csupán annyi a teendőnk, hogy...