magdireceptek

Lencsekenyér

Hozzávalók:

30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva,

10 dkg zabpehely

6 ek. napraforgómag / tökmag

3 ek. utifűmaghéj,

1-2 kanál almaecet,

1 kk szódabikarbóna,

1 kk só.

320 ml víz

Elkészítés:

A lencsét leszűrjük és a megadott víz felével aprítógépben pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tetszőlegesen egy vagy két kenyeret formázunk. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Teljesen kihűtve vágjuk fel és mindenképpen hűtőben tároljuk.

Ezeket olvastad már?

Csicseriborsó vagdalt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom feltét, igazi fehérjebomba. Gyorsan elkészül és nehéz elrontani. 🙂 Fanni nagyon élvezte az elkészítést, és az evést is....