magdireceptek

Zöldbabos kapros palócleves

Hozzávalók:
kb. fél kiló zöldbab,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
zeller,
2 krumpli,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
só,
kapor,
kömény.

Feltesszük főni a zöldbabot és a többi zöldséget, kis olajon és vízen. A sót, köményt beletesszük az elején, a kaprot még nem. Amikor majdnem minden megpuhult, akkor felengedjük szükséges vízzel, a kaprot is beletesszük. Felforraljuk, és máris készen van a levesünk. Sajnos most nem volt idő nokedlizni, így házi tarhonya került bele. 

Ezeket olvastad már?

Szedres-vaníliás csőben sült palacsinta

Nagy palacsintarajongók vagyunk, férjem legkevésbé, de mi, lányok, akár mindennap tudnánk enni palacsintát ilyen vagy olyan formában.  Hozzávalók: A palacsintához:...