magdireceptek

Zöldséges zakuszka

Házi kenyérrel az igazi 🙂

Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is, csak idő nem volt feltenni. Ez annyiban különbözik a hagyományos zakuszkától, hogy tettem bele répát és zellert. Hihetetlenül finom lett 🙂 Gondolkodom rajta, hogy ezentúl csak így készítem majd. 

Hozzávalók:
1 óriási padlizsán, 
3 közepes kaliforniai paprika, 
1 fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
1/2 közepes zeller,
1 nagyobb répa,
kevés olívaolaj.
Az elkészítés az ismert módon történt: sütőben megsütöttem a padlizsánt, és a paprikát, közben hagymát pároltam (kevés vízen), és a felvágott zellert, répát is vízben megpároltam. Majd a padlizsánt is megpucoltam, rátettem a paprikát, zellert, répát, fokhagymát is és összeturmixoltam őket. Mindezt a hagymás alapra tettem, összekevertem, és pár percig sóval ízesítve összefőztem. A végén került bele pár csepp olívaolaj. 

Ezeket olvastad már?

Pikáns-mákos rántott tofu

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a tofut, ha még nem említettem volna eddig:-) A tofu többek közt gazdag lecitinben, fehérjében, rostanyagban, nem tartalmaz...

Mákos-barackos csiga

vega_pokemontrainer4000

Hipp-hopp reggeli, egy nagy adag gyümölcssalátával vagy egy finom bögre hideg növényi tejjel, „jegeskávéval”, esetleg gyümölcsturmix-szal.  Hozzávalók: Tante Fanny élesztős...

LÉT-REFORM gyümölcskenyér

vega_pokemontrainer4000

Ez a termék volt az egyik legnagyobb kedvencünk. Harmonikus, finom ízvilág, könnyed tészta, sok-sok aszalt gyümölcs jellemzi. Mi az aszalt...