magdireceptek

Vegán bögrés mákos

Valaki a múlt héten megkérdezte, hogyan készítem a bögrés mákost. Dulmina receptjét írtam neki válaszul, mert eddig az alapján készítettem. Ma viszont nem volt itthon búzakorpa és búzacsíra, ezért egy új receptet találtam ki, a karobos kevert nyomán. Nagyon rugalmas, puha tészta lett a végeredmény, és nincsen benne sem zsiradék, sem tojás, sem tej…szóval olcsó és egészséges recept. 🙂

Hozzávalók:
2 bögre liszt (nálam fele-fel finom-és teljes őrlésű liszt)
2 bögre mák 
1,5-2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 citrom héja
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat (lisztek, mák, nyírfacukor, sütőpor) összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és a mandulatejet. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. Gazdagítható mazsolával,  kókusszal, aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal. Mi most házi baracklekvárral megkenve ettük.

Ezeket olvastad már?

Zakuszkás-szezámos csiga

Tegnap este sikerült a „számunkra tökéletes vegán flódni”-t előállítanom:)), és ha már élesztővel dolgoztam, többet futtattam fel. Megérte, ezentúl gyakran...

Lencsekenyér

Hozzávalók: 30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva, 10 dkg zabpehely 6 ek. napraforgómag / tökmag 3 ek. utifűmaghéj, 1-2 kanál...

Diótorta

Sógoromnak és drága férjemnek készült ez a torta, születésnapjaik alkalmából.  A piskótához az alábbiakat kevertem össze: – 15 dkg barnacukor,–...