magdireceptek

Zabkása forró almaszósszal

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt: friss almaszósszal esszük (persze nyers gyümölcsöt is ettünk hozzá). Az almaszószhoz 2 almát   meghámoztam, kis fahéjjal és mézzel, ill. egy karika citrommal megpároltam, majd kukoricalisztet tettem bele, kb. 1 evőkanállal, és vaníliát, ill. egy kis kukoricatejport. Összekevertem és máris készen volt 🙂

Ezeket olvastad már?

Tepsis krumpli – egy kis csavarral

Férjem nagyon szereti a tepsiben sült krumplit, ha kedveskedni szeretnék neki valamilyen étellel, akkor azt nyugodtan készíthetek. Ez e tepsis...

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan...

Thai zöldséges tészta

Háttérben a konyhaablakunk 🙂  Ma szintén gyors, egytálételt: thai tésztát készítettem.  Kifőztem 1/2 kg durum makarónit, közben hasábokra vágtam 4...