magdireceptek

Mákos-almás kavart (vegán)

Igazán finom, könnyű és egészséges sütemény. És gyorsan el is készül. Kell ennél több? 🙂

Hozzávalók:

2 tk. szódabikarbóna
10 dkg liszt
10 dkg mák
2 db közepes alma
10 dkg barna cukor
1 ek. darált lenmag
2,5 dl szójajoghurt
1 dl 4 szűz olaj mix
1 citrom héja

Elkészítés:

A darált mákot, a lisztet, cukrot, lenmagpelyhet összekeverjük. Majd hozzáadjuk a hámozott, reszelt almát, szójajoghurtot, olajat. Olajozott, lisztezett tepsibe téve 30-40 perc alatt készre sütjük. Mi narancslekvárral ettük. 

Ezeket olvastad már?

Csupagyümölcs rétegelt köles

 Finom és mutatós reggeli. Hozzávalók: 1 csésze köleskb. 3-4 csésze zabtej 1 kk. vaníliaaroma10 dkg nyírfacukor1 citrom héja —1/2 kg cseresznye1 marék...

Vegán saksuka

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó. Hozzávalók:...