magdireceptek

Mákos-almás kavart (vegán)

Igazán finom, könnyű és egészséges sütemény. És gyorsan el is készül. Kell ennél több? 🙂

Hozzávalók:

2 tk. szódabikarbóna
10 dkg liszt
10 dkg mák
2 db közepes alma
10 dkg barna cukor
1 ek. darált lenmag
2,5 dl szójajoghurt
1 dl 4 szűz olaj mix
1 citrom héja

Elkészítés:

A darált mákot, a lisztet, cukrot, lenmagpelyhet összekeverjük. Majd hozzáadjuk a hámozott, reszelt almát, szójajoghurtot, olajat. Olajozott, lisztezett tepsibe téve 30-40 perc alatt készre sütjük. Mi narancslekvárral ettük. 

Ezeket olvastad már?

Vegán citromos pite

Nagyon-nagyon ütős sütemény… Hozzávalók: 20 dkg finomliszt15 dkg nyírfacukor2 tk. foszfátmentes sütőpor2 tk vaníliapor1-1.5 dl buborékos ásványvíz2 bio citrom leve...

Granolás muffin

Emlékeztek még a múltkor bemutatott Granoland granolákra? Most muffint készítettem fahéjas-gyümölcsös ízesítésűből. Hozzávalók: 1 bögre finomliszt1 bögre teljes őrlésű liszt1...

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege 🙂 Hozzávalók: 10 dkg ribizli– 1 csomag vaníliás pudingpor1/2 l...