magdireceptek

Zöldbabos raguleves

Itt a zöldbab szezon.  Most levest készítettem. 

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
4 szál közepes sárgarépa
1 szál közepes fehérrépa
2 db nagyobb burgonya
¼ nagyobb zeller
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 litervíz
1 ek. köménymag
2 tk. őrölt pirospaprika 
1 kisebb csokor kapor
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majy 2 ek. víz és ugyanennyi olaj keverékén megpároljuk.  Majd levesporral és sóval,  köménnyel ízesített vízzel (amennyi ellepi) felengedjük és ebbe tesszük a 2 cm-es darabokra felvágott zöldbabot, valamint a többi, hasonló méretűre vágott zöldséget.  Amikor minden zöldség már majdnem megpuhult, felengedjük még kb. 1 liter vízzel, és a maradék olajjal meglocsoljuk, pirospaprikával színezzük és az apróra vágott kaprot is belekeverjük. Amikor újra felforr a leves, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a tarhonyát, és a tésztabetét megpuhulásáig, kb. 5-10 percig főzzük. Tartalmas, és nagyon finom leves.

Ezeket olvastad már?

Marcipános-sárgabarackos zabkása

Ez valami fantasztikus volt, mindenképp érdemes kipróbálni, aki szereti az édes reggelit, annak akkor, aki nem, annak ebéd utánra, estére....

Zabkása forró almaszósszal

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt:...

Tárkonyos krumpligombóc leves

A répakockák sajnos nem látszanak, pedig ott vannak 🙂 Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb levesrecept. Előző este megfőztem a...