Tegnap a mélyhűtőnkben alaposabban szétnéztem, és találtam óriási örömünkre egy csomag gesztenyepürét, és fekete ribizlit, ezt még Bercelről kaptuk tavaly 🙂 Így ma rozskását főztem (dupla, kukoricatejes vízbe tettem bele forrás után a rozspelyhet, kis mézzel, karobbal, kókusszal ízesítettem, és lezárás után tettem bele búzacsírát is. Közben egy edényben mézet olvasztottam, és beletettem a kiengedett fekete ribizlit, és kicsit összefőztem (kb. 2-3 percig). Amikor kifőtt, egy kicsit kiszedtünk, majd erre ment egy sor gesztenye, fekete ribizli lekvár, majd megint rozs, gesztenye, ribizli. A fekete ribizlit nyersen is ettük hozzá, hiszen remek C vitamin forrás. 🙂
Gabonakolbászos babpástétom
A sólet ihlette ezt az ételt, és mivel túl sok babot áztattam be, el is tudtam készíteni. Hozzávalók: 25 dkg...