magdireceptek

Rozskása gesztenyével és friss fekete ribizli lekvárral

Tegnap a mélyhűtőnkben alaposabban szétnéztem, és találtam óriási örömünkre egy csomag gesztenyepürét, és  fekete ribizlit, ezt még Bercelről kaptuk tavaly 🙂 Így ma rozskását főztem (dupla, kukoricatejes vízbe tettem bele forrás után a rozspelyhet, kis mézzel, karobbal, kókusszal ízesítettem, és lezárás után tettem bele búzacsírát is. Közben egy edényben mézet olvasztottam, és beletettem a kiengedett fekete ribizlit, és kicsit összefőztem (kb. 2-3 percig). Amikor kifőtt, egy kicsit kiszedtünk, majd erre ment egy sor gesztenye, fekete ribizli lekvár, majd megint rozs, gesztenye, ribizli. A fekete ribizlit nyersen is ettük hozzá, hiszen remek C vitamin forrás. 🙂

Ezeket olvastad már?

Rozmaringos caprese vegán módra

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, finom.:-) Hozzávalók: 4 paradicsom (nálunk most vegyesen: piros, fekete, sárga)15 dkg füstölt tofu3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 2...

Trikolor bagett

vega_pokemontrainer4000

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...

Egy kis szín az asztalon…

vega_pokemontrainer4000

Olyan jó télen élénk színű ebédet főzni :). A sütőtök krémleves elkészítése közben készült el ez a tészta. Kifőztem a...