magdireceptek

Bolgár bableves

Fanni hála Istennek rajong a babért, lencséért, vörös lencséért, sárgaborsóért. Akár főzelék, akár leves formában jöhetnek ezek a dolgok. Most fehér babból készült leves nálunk.  

Hozzávalók:

20 dkg fejtett bab
1 nagy fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 kápia paprika
2 paradicsom
1 közepes burgonya
1/2 zeller
2 ek. kókuszzsír
1 csokor petrezselyem
2 tk. pirospaprika
2 ek. paprikakrém 
1 leveskocka
2 ek. levespor és ételízesítő
1 rozmaringág (2-3 tk. morzsolt rozmaring)

Elkészítés:

A babot Fannival előző este beáztattuk. Egy nagy edényben a kókuszolajat megolvasztjuk és a hagymát rákockázva megdinszteljük. Hozzáadjuk a babot, pirospaprikát, leveskockát, ételízesítőt és vízzel felengedve kb. 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, zellert, krumplit, paprikát. Amikor az összes zöldség megpuhult, a paradicsomot és paprikakrémet is hozzáadjuk, ill. a petrezselyme és rozmaringot. 

Ezeket olvastad már?

Szlovénia- rövid beszámoló

Hazaérkeztünk Szlovéniából, tele élményekkel és szép emlékekkel. Jártunk több mint 2000 méter magas hegyeken, a tenger mellett, barlangban és tó...

Őszi tepsis burgonya dióval

Ezen a héten a hét elején (hétfő, kedd, szerda) szabin voltam, mert barátnőmmel főztünk, 45-50 ember részére egy „munkaértekezleten”. Természetesen...

Toszkán paradicsomleves

A rakott-sült zöldséges tészta elé csak valami nagyon egyszerű leves kívánkozott. Még volt egy üveg, nyáron eltett paradicsom, így nem...