magdireceptek

Zabpehelypuding málnával, karoböntettel

A mai reggelink volt ez, nagyon finom, laktató, egészséges…:-)

Hozzávalók:

6 dl zabtej/szójatej
10 dkg zabpehely
citromhéj
2 ek. méz
1 kk. kardamom
1 kk. vaníliapor

málna

3 ek. karobpor
2 ek. méz

Elkészítés:

A zabtejet felforraljuk, majd beleöntjük a zabpelyhet. Kb. 15 percig főzzük, a végén ízesítjük vaníliával, kardamommal, citromhéjjal és mézzel. Majd botmixerrel kicsit „nekmegyünk”, amíg majdnem krémes állapotú nem lesz, de még maradnak benne egész zabok. 🙂 A mézet felmelegítjük (megolvasztjuk), belekeverjük a karobot. Két tálkát bevizezünk, ebbe tesszük a zabpudingot, majd 10 perc várakozás után kifordítjuk, ráhelyezzük a fagyasztóból kiszedett málnát (vagy bármilyen gyümölcsöt:-), meglocsoljuk a karoböntettel. Frissen fogyasztjuk. 🙂
(Nem muszáj kiszedni a tálkából, de a fotózás miatt nekünk így volt jobb:-)

Ezeket olvastad már?

Póréhagymás kínai kel saláta

Nagyon egyszerű, finom, egészséges, olcsó saláta 🙂 Hozzávalók: 1 szál póréhagyma1/2 kínai kel15 dkg olajbogyó15 dkg natúr tofu4-5 ek. extra...

Zöldséges köles-zabfasírt

Hozzávalók: 15 dkg köles (hántolt) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. zabpehelyliszt 1 tk só 2 kk majoranna 2 ek étolaj 3 ek. lenmagpehely, 3 ek vízzel összekeverve 1 szelet tk. kenyér...

Kukoricakása-másképpen :)

A kukoricakásáról már írtam, ma csak más tálalási javaslat jutott eszembe reggelinknél, ezért készült a fotó.  A kukoricakását, miután megfőtt,...