magdireceptek

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
2 ek. olívaolaj
1 paprika
1 paradicsom
2 ek. paprikakrém
1 dl szójadresszing
himalaya só, pirospaprika
bio levespor és ételízesítő
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek fekete szezámmag

25 dkg gluténmentes metélt

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, a felvágott  paradicsomot, paprikát. Fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk és paprikakrémezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve közepes lángon pároljuk. A párolás utolsó 5 percében hozzáadjuk a szójadresszinggel előzetesen kikevert keményítőt. Fekete szezámmaggal és gluténmentes téésztával tálaljuk.  

Ezeket olvastad már?

Magokkal szórt, sütőtökös röszti

vega_pokemontrainer4000

Tegnapról maradt póréhagymás-sütőtökös krumplipürénk, így ma ebből készítettem rösztit, amelyet fokhagymás tofutejföllel fogyasztunk majd. Hozzávalók Kb. 6 szem főtt krumpli1...

Datolyás-kakaós brownie

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 10 dkg datolya1 dl víz / vaníliás szójatej1 dl olaj 5 ek holland kakaó/karobporeritrit, xilit-ízlés szerint2 ek. lenmagpehely10 dkg...

Köleses zöldséggel töltött tök

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 2 közepes tök15 dkg köleskb. 5 dl  víz  1 vöröshagyma3-4 szem répa2 db kápia paprikakevés cukkini, összedarabolva 1/4 pritaminpaprikás...