magdireceptek

Extra meggyes-málnás-szilvás pite

Ez egy félig-meddig reform suti, de sajnos még nem sikerült teljesen kikísérletezni a bio változatot, mert mindig vendégeknek készül, és olyankor nincsen kedvem kísérletezgetni :). 



Hozzávalók:
Tésztához:


240 g liszt,
14 dkg (pálma)vaj,
6 dkg cukor,
1 tojássárga (helyette lehet zabpehelylisztet keverni a fehér lisztbe, csak nekünk
most volt házi tojásunk),
kis víz.

Töltelékhez:
50 dkg meggy, málna, szilva  
kis fahéj
kb. 8 ek búzadara
kis cukor

A lisztet a (pálma)vajjal kézzel morzsásra keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi vizet, hogy labda formára tudjuk gyúrni a tésztát. A tésztát a hűtőbe tesszük állni egy órára. Közben elkészítjük a tölteléket: a magozott meggyet összekeverjük a málnával, szilvával,  cukorral, a darával, és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivett tészta felét 2 vékony lapra nyújtjuk. Az elsőt betesszük a lisztezett, olajozott tepsibe, rátesszük a tölteléket, majd az újabb lapot. Megszurkáljuk villával, és az előmelegített sütőben kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Télbúcsúztató lencsehurka

Az egyik kedvenc ételem, sokat ettük a télen. Most,  tavasszal is még „belefér”, de nyáron lehet, hogy kevesebbet fogyasztjuk majd,...

Narancsos linzer (alaprecept)

A recept siccikétől származik, itt-ott módosítottam rajta.  Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg finomliszt25 dkg kókuszolaj10 dkg cukor1 narancs...