magdireceptek

Diós-mákos „vargabéles-utánzat”

Nagyon finom téli reggeli az alábbi:

Hozzávalók:

1 csomag cérnametélt
1 natúr tofu
1/2 pohár ALPRO szójajoghurt
1 tál mák
1 tál dió
szederlekvár
citromhéj

tejszínhab

Elkészítés:

Kifőztem a cérnametéltet, közben megdaráltam a mákot, diót. Az ALPRO-t és a szétturmixolt tofut+citromhéjat összekevertem. A tészta egyik részét mákkal és mézzel és a szójajoghurt-tofu felével kevertem össze, a másik részét dióval és mézzel+ szójajoghurt+tofu másik felével. Majd kiolajoztam egy tepsit, és először a mákos tésztát tettem le, majd megkentem szederlekvárral, majd a diós tésztát. Kisütöttem, majd frissen felvert növényi tejszínnel ettük. 

Ezeket olvastad már?

Kesudiós-zabpelyhes-tofus fasírozott

Ma zöldbabfőzelék mellé ezt a fasírtot ettük. Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyvíz 1 marék kesudió5 dkg metélőhagymás tofu 1 csokor petrezselyem1 tk....

Csodasaláta

Ismét itt vagyunk, most már rendszeresebben jelentkezünk. Kisebbik gyermekünk, Gergő mostanában válogatósabb korszakát éli, pl. a nyers zöldségeket mellőzni szeretné...