magdireceptek

Diós-mákos „vargabéles-utánzat”

Nagyon finom téli reggeli az alábbi:

Hozzávalók:

1 csomag cérnametélt
1 natúr tofu
1/2 pohár ALPRO szójajoghurt
1 tál mák
1 tál dió
szederlekvár
citromhéj

tejszínhab

Elkészítés:

Kifőztem a cérnametéltet, közben megdaráltam a mákot, diót. Az ALPRO-t és a szétturmixolt tofut+citromhéjat összekevertem. A tészta egyik részét mákkal és mézzel és a szójajoghurt-tofu felével kevertem össze, a másik részét dióval és mézzel+ szójajoghurt+tofu másik felével. Majd kiolajoztam egy tepsit, és először a mákos tésztát tettem le, majd megkentem szederlekvárral, majd a diós tésztát. Kisütöttem, majd frissen felvert növényi tejszínnel ettük. 

Ezeket olvastad már?

Búzahús szalámi

Nagyon finom vegán szalámi, már hasonló szerepel a blogon, ill. A tavasz ízei szakácskönyvben is megjelent, de ez most egy...

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. ...

Karobos-kókuszos szelet szilvasziruppal

5 perc alatt kikeverhető, egészséges sütemény. Baba mellett mostanában csak ilyen édességekre van idő.  Hozzávalók: 15 dkg finomliszt10 dkg durumliszt1...