magdireceptek

Vegán császármorzsa 2.

Ismét császármorzsára vagy más néven smarnira vágytunk, így kikísérleteztem egy új receptet.  


Hozzávalók:

10 dkg búzadara
1dkg liszt
1dkg kukoricaliszt
1 citrom héja
vaníliapor
10 dkg nyírfacukor
3dl vaníliás szójatej
1 ek. sárga lenmagpehely
mazsola-ízlés szerint

2 ek. kókuszolaj

Alpro gyümölcsös szójajoghurtok 

Elkészítés: 

A búzadarát, liszteket (a kukoricaliszt ad szép színt neki) ,nyírfacukrot kimérjük, és összekeverjük a vaníliás tejjel. (Lehet más növényi tejet is használnunk, csak ez extra finom  ízt és színt ad neki). Hozzáreszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált lenmagot (lehet barna lenmag is). 1 órát pihentetjük,majd egy tepsiben megolvasztunk kókuszolajat, ebbe öntjük a masszát, és néha megkeverve kisütjük. Szójajoghurttal, lekvárral tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán amerikai káposztasaláta

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel...