Ismét császármorzsára vagy más néven smarnira vágytunk, így kikísérleteztem egy új receptet.
Hozzávalók:
10 dkg búzadara
1dkg liszt
1dkg kukoricaliszt
1 citrom héja
vaníliapor
10 dkg nyírfacukor
3dl vaníliás szójatej
1 ek. sárga lenmagpehely
mazsola-ízlés szerint
—
2 ek. kókuszolaj
—
Alpro gyümölcsös szójajoghurtok
Elkészítés:
A búzadarát, liszteket (a kukoricaliszt ad szép színt neki) ,nyírfacukrot kimérjük, és összekeverjük a vaníliás tejjel. (Lehet más növényi tejet is használnunk, csak ez extra finom ízt és színt ad neki). Hozzáreszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált lenmagot (lehet barna lenmag is). 1 órát pihentetjük,majd egy tepsiben megolvasztunk kókuszolajat, ebbe öntjük a masszát, és néha megkeverve kisütjük. Szójajoghurttal, lekvárral tálaljuk.