magdireceptek

Zöldbab fasírt

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban nem szerettem volna ismét főzeléket készíteni (inkább tökfőzelék készült, mert az is volt még „hazai”), így fasírtot gyártottam belőle. Hm, nagyon eteti magát, finom. Érdemes kipróbálni, akár többször is 🙂

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
3 ek. lenmagpehely
3 szelet tk./rozs kenyér
1 csokor friss petrezselyem
3-4 tk. só (ízlés szerint csökkenthető/növelhető az adag)
2-3 tk. őrölt köménymag
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 ek. 100 % extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk, és apró darabokra vágjuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk és roppanósra pároljuk. A hagymát szintén felvágjuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. A kenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a megpárolódott hagymát, leszűrt zöldbabot, a köménymagot, felaprított petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, és a lenmagpelyhet. Mindezt összedolgozzuk és olajjal kikent tepsibe téve kisütjük (160 fokon, egyszer forgatjuk, kb. 30 perc a teljes sütési idő).  

Ezeket olvastad már?

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

vega_pokemontrainer4000

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. ...

Nyers vegan brownie

vega_pokemontrainer4000

Lassan itt az eperszezon, így ideje elpusztítani a hűtőben megmaradt fagyasztott, finom eperszemeket.  Most vegán nyers brownie készült hozzá. Hozzávalók:...

Müzliszeletek húsvétra

vega_pokemontrainer4000

Többen kérdeztétek, hogy mit ajánlok húsvétra. Csokoládét semmiképp sem, de egészséges müzliszeletet igen! 🙂 A héten ismerkedtünk meg a Santé...