magdireceptek

Kapros-tofus cukkini batyu és egy hét tábor

Még mindig volt egy leveles tésztánk a hűtőben (Zsuzsa hozott nekünk Ausztriából 4 csomaggal) és sárga cukkinink :-). Így cukkinis batyut készítettem.
+ egy hír: egy hetet nem leszünk: a Balaton mellett táboroztatunk fiatalokat. Nagyon jó lesz reményeink szerint, sok-sok beszélgetéssel, játékkal, feladattal, extrém dolgokkal, kihívásokkal:-) Utána egy napra hazajövünk, majd irány Békés megye, dinnyézésben, paprikában segítés. Szóval mostantól kicsit csendesebb lesz a blog.



Hozzávalók:

1 csomag hűtős leveles tészta
1 közepes cukkini
1 csokor kapor
só – ízlé szerint
1 kápia paprika
1 lilahagyma

Növényi tejfölhöz:
1 marék napraforgó
víz
liszt
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis citromlé

1/4 pritaminpaprikás tofu , nagyon apróra összevágva

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és pritaminaprikát kevés vízen  megpároljuk. A cukkinit lereszeljük és hozzáadjuk a hagymához, 5-8 percet összefőzzük. Eközben elkészítjük a növényi tejfölt: a napraforgómagot egy tálas mixerbe tesszük, kevés vizet adva hozzá elkezdjük turmixolni. Ízesítjük citromlével, fokhagymával, és a végén a lisztet is beleturmixoljuk. A cukkinihez ezt hozzákeverjük + a kaprot is beleszótjuk. 1-2 percig jó sűrűre összefőzzük.A tésztából nagyobb köröket szaggatunk, bal felükre rakunk a szószból, majd halmozunk rá a tofukockákból a jobb részt pedig rájuk csukjuk, a széleit alaposan eldolgozva. Olajozott, lisztezett tepsibe téve kb. 30 perc alatt kisütjük (közepes lángon).

Ezeket olvastad már?

„Csíkos vegán malacok” :-)

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben...

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem...

Tél végi saláta

Többen kérdezitek, milyen salátát eszünk, vagy mit kenünk a kenyérre. Nos, a saláta és a pástétom is szinte mindig a...