magdireceptek

Tökfőzelék- másképp, színesen :)

Nem tudom, hogy olvastam, vagy ettem, esetleg láttam valahol, de régóta tervezem, hogy ezen emlék alapján készítem el a tökfőzeléket, merthogy még mindig sok van zsenge főzőtökből. Miben más? Répa és barnarizs is van benne.:) 

Hozzávalók:

1 közepes főzőtök,
2 db közepes méretű sárgarépa,
kb.1/2 marék barnarizs, megfőzve,
1 fej hagyma,
kapor, só,
1/2 natúr tofu,
4 ek. tk. liszt.

Elkészítés:

Ugyanúgy készült, mint a hagyományos tökfőzelék: vízen megpároltam a hagymát, majd a lereszelt tököt, répát rátettem, sóztam, kaproztam, amikor majdnem puha volt, a tofuból és lisztből némi víz hozzáadásával (és persze a tofu turmixolásával) habarást készítettem, ezt öntöttem bele. Ezek közben a rizst kifőztem, és a legvégén belekevertem a főzelékbe. Teljes értékű ebéd lett. Szójacsík pörköltet készítettem, amelyről már itt írtam. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Napon szárított paradicsomos kenyérke

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom,...

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való.  Hozzávalók: 10 dkg durumliszt5 dkg finomliszt5 dkg teljes őrlésű liszt1/4 csomag foszfátmentes sütőpor1-2 ek....