A tetején nem sajt, hanem káposzta van 🙂 |
Mivel a zöldséges palacsinta előbb elfogyott, mint gondoltam :), ezért csak főztem ma is…Egy könnyű sütőtökkrémleves után lángost ettünk – ez a hét a tészta jegyében telt. Általában figyelek arra, hogy váltogassam a főzelék-tészta-rizs-krumpli köretet, de most többször kívántunk tésztát.
Nagyon szeretjük a lángost, azonban a sok olaj, ill. az abban való sütés miatt sajnos nem egy egészséges étel. Ezért arra gondoltam, hogy tepsiben sütöm ki, így ugyan nem lesz olyan puha, könnyű, de az egészségünk ennyit megér. És mivel maradt zakuszkánk, és ma intenzív ízekre vágytam, nem volt kérdés, hogy ez is kerül rá – tejföl helyett. Káposztával és fokhagymás vegán magtejföllel múltkor ettük, és mivel nagyon ízlett, és sok káposztánk is van, ez azért kerül rá. De együtt nagyon finom volt, és feledtette az extra puha lángos élményét, sőt….:)
Tésztához – ez az egész adag, én fél adaggal készítettem, és úgy is 10 db lett:
0,5 kg liszt – fele-fel arányban fehér és teljes kiőrlésű,
kis búzakorpa,
kis búzacsíra,
20 dkg (kb. 5-6 szem) krumpli,
só, méz,
2 dl víz,
3 dkg élesztő.
Kb. 1 órát kelesztettem, majd kiszaggattam, és úgy is kelt, 20 percet, utána tettem be kiolajozott forró sütőbe. Kb. 30 percig a legkisebb lángon melegítettem a tésztát, majd utána kapcsoltam a sütőt nagy fokozatra.
Amikor megsült, mindent rákentünk-raktunk és megettük. 🙂