magdireceptek

Vegán rácsos

Olyan egyszerű, hogy tegnap kb. 10 perc alatt összekészítettem és 20 perc alatt kisült. És nagyon-nagyon finom is.

Hozzávalók:

25 dkg durumliszt (lehet finomliszt is, vagy fele-fele arányban finom-és teljes őrlésű liszt)
8 dkg nyírfacukor
3 csapott ek. kókuszolaj (vagy 0,5 dkg olaj)
2 ek. foszfátmentes sütőpor
kb.0,5 dl víz vagy Alpro vaníliás szójatej
1 citrom héja

1 közepes üveg sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió

Elkészítés:

A sütemény száraz összetevőit összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, olajat, reszelt citromhéjat és a vízzel lágy tésztát gyúrunk. A kétharmadát kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk a darált dióval. A maradék harmad tésztát is lisztezett felületen kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk, és ezzel befedjük a sütit. Közepes lángon 20 perc alatt kisütjük. 
Az adag tortaformára vonatkozik, amennyiben hagyományos tepsiben készítjük, duplázzuk az adagot. Más lekvárt (pl. eperlekvárt) is használhatunk, sőt, dió helyett mákot is. 

Ezeket olvastad már?

Kókusztej

Jelenleg ez a legfinomabb és leggyorsabb, ill. talán legolcsóbb tej, ami itthon készül nálunk. Alaprecept, csak eddig nem használtam hozzá...

Vegán Bounty szelet

Teljesen „véletlen” jött ennek a süteménynek az ötlete (recepteket próbáltam ki, és összevontam két süteményt), és nagyon finom lett, fel...

Egy kis őszi szünet

Egy időre eltűntünk és további türelmet kérünk. Költözünk – férjem munkája miatt- ugyanis Debrecenbe, ami nem a szomszéd település. Ráadásul...