magdireceptek

Zabpelyhes kelkáposztafőzelék vegán bundában sütött köményes krumplitallérokkal

Mai nap elkezdtük a békés megyei termékek fogyasztását 🙂 Kelkáposztafőzeléket készítettem, annyi lett a „különlegessége”, hogy az utolsó 5 percben szórtam bele zabpelyhet is (anyósom próbálta ki így, és kedvet kaptam én is), és grahamliszttel sűrítettem be. 

Egyébként a kelkáposztát megmostam, felvágtam, vizet és olajat öntöttem rá, sóval, majorannával, köménnyel ízesítettem, 1 fej hagymát, és 6-7 gerezd fokhagymát is vágtam bele. Majd tettem hozzá kb.10 perc főzés után 1 hatalmas krumplit, apró kockákra vágva, és befejezés előtt 5 perccel került bele a zabpehely is, majd graham lisztet kevertem ki kevés növényi tejjel (kukoricatejjel), és szűrőn át beletettem. Felforraltam, és máris készen lett az ebédünk 🙂 
Vagyis készült még hozzá feltétként vegán bundás-köményes krumplitallér is. A nyers krumplit karikákra vágtam, megmostam, majd lisztbe forgattam, ezt követően pedig a vegán bundába (graham liszt + só + hagyma + kömény + víz – ebből sűrű palacsintatészta készült) forgattam, és morzsába, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben kevés olívaolajjal meglocsolva kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Vegán „hamburgerhús”

Többféle „hamburgerhúst” szoktam készíteni, valamikor szejtánból, most éppen zabpehely volt itthon, illetve füstölt tofu és friss tavaszi zöldségek. Így a...

Tofu-brokkoli konfúziós egytál

Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet...

Kölestúrós-meggyszószos rétes

Maradt egy kis meggyünk, meg köleskásánk tegnap reggelről, ill. a hűtőben van mindig Tante Fanny teljes őrlésű réteslap, így ma...