magdireceptek

Magvas, grahamlisztes hotdog kifli

Sajnos a vakunk szervizben van, így ez a kép nem a legszebb…
Tegnap nem volt kedvem kenyeret sütni, ezért finom, puha hotdog kifli (vagy inkább buci) készült.

Hozzávalók:

1/2 kg finomliszt,
1/2 kg grahamliszt,
1/2 dl olaj,
1 élesztő
só, víz, méz, magok (szezámmag, lenmag, napraforgómag, köménymag).

Az élesztőt langyos mézes vízben felfuttattam, eközben a liszteket és a magokat összekevertem, majd beleöntöttem az élesztőt, ill. annyi vizet, amennyit felvett, megdagasztottam. 1 órát hagytam kelni, majd 8 kis korongot nyújtottam, és mindegyiket felcsavartam. 30 percig kelesztettem a bekapcsolt sütő felett is, majd 50 fokos sütőben következett ismét 30 perc. Ezt követően kapcsoltam nagy, majd közepes lángra a sütőt, és kb. 20-3 perc alatt kisütöttem. Mustárral, virslivel, pritaminpaprikával, paradicsommal, lilahagymával ettük, nagyon finom volt. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Zöldséges zakuszka

Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni. Hozzávalók: 1 kg padlizsán4 fej vöröshagyma3 szem paradicsom1,5 kg kápia paprika1/3 kg sárgarépa2 szem...

Tavaszünnep karalábéval

Ma friss zöldségekből karalábéleves készült. Kis vízen feltettem párolódni répát, fehérrépát, krumplit, karalábét, zellert, hagymát (egészben, a legalsó héját rajtahagyva,...