magdireceptek

Spenótos tagliatelle tejszínes répa-tofu-aszalt paradicsom raguval

Ezt a tésztát most nem itthon készítettem, hanem Triest-hez közeli boltban vettem. Durum, spenótos igazi olasz tagliatelle. Nagyon finom, már önmagában is. A tejszínes szósszal pedig sajnos abbahagyhatatlan. 

Hozzávalók (2 személy részére)

20 dkg tagliatelle
1 fej hagyma 
3 nagyobb répa
1/2 pritaminpaprikás tofu 
2 dl rizstejszín (nem vegánoknak főzőtejszín)
tengeri só -ízlés szerint
3 szem aszalt paradicsom
1ek.extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk,  vízen megpároljuk. A répákat meghámozzuk, szintén apróra vágjuk és a hagymás alapra tesszük. Megvárjuk, amíg megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a szintén apró kockákra vágott pritaminpaprikás tofut és aszalt paradicsomot, és tengeri sóval ízesítjük. Hozzáöntjük a rizstejszínt és összefőzzük. Gyors, egyszerű-variálható és nagyon finom!

Ezeket olvastad már?

Őszi sütőtökös lecsó

Elkezdtek romlani a paprikák, így a héten ettünk bulgurral-hajdinával töltött paprikát, vagy tepsiben sült kakukkfüves-fokhagymás paprikát is, ma hajnalban pedig...

Vegán májkrém

Nagyon finom pástétom, mindenképp érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 2 dkg szezámmag2 dkg lenmag2 dkg tökmag4 dkg napraforgómag4dkg apró szemű zabpehely1 fej...