Ezt a fasírtot is érdemes kipróbálni! Mi most babfőzelék mellé fogyasztottuk.
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
2 kisebb fehérrépa
10 dkg zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 tk. borsikafű
2 tk. őrölt köménymag
2 tk. majoranna
1 ek. porélesztő
só – ízlés szerint
3 ek. lenmagpehely
3 ek. víz
2-3 ek zsemlemorzsa
pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított répákat almareszelőn lereszeljük, lesózzuk, és állni hagyjuk. Ez idő alatt felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a répához a hagymákat, a zabpelyhet, a lenmagpelyhet és a zsemlemorzsát, fűszerezzük. Megszórjuk pirospaprikával és a porélesztővel. Jól összekeverjük és kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába meghempergetjük, és olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon 25 perc alatt kisütjük.