magdireceptek

Zabos répafasírt

Ezt a fasírtot is érdemes kipróbálni! Mi most babfőzelék mellé fogyasztottuk.

Hozzávalók:

30 dkg sárgarépa 
2 kisebb fehérrépa
10 dkg zabpehely
kis fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma 
2 tk. borsikafű 
2 tk. őrölt köménymag
2 tk. majoranna
1 ek. porélesztő
só – ízlés szerint
3 ek. lenmagpehely
3 ek. víz
2-3 ek  zsemlemorzsa 
pirospaprika

Elkészítés:

A megtisztított répákat almareszelőn lereszeljük, lesózzuk, és állni hagyjuk. Ez idő alatt felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a répához a hagymákat, a zabpelyhet, a lenmagpelyhet és a zsemlemorzsát, fűszerezzük. Megszórjuk pirospaprikával és a porélesztővel. Jól összekeverjük és kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába meghempergetjük, és olajjal kikent tepsibe téve  160 fokon 25 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Tej-tojás-cukormentes kuglóf

Nagyon gyorsan elkészülő és egyszerű süteményről van szó, ami mégis mutatós, finom és sokféleképpen variálható. Szóval érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 31...

Fokhagymás-szezámmagos-tofus sült répa

A világ egyik legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb körete. Érdemes elkészíteni.  Hozzávalók (2 fő részére): 4 db közepes sárgarépa15 dkg szezámmag 15...

Betegségemről még pár szó

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy...